10.9.19

Fint nachspiel, men snubla på hjemveien

Det var liksom ikke noe tvil om hvor årets siste sykkeltur skulle foregå, det er nevnt i bloggens innledning: Aust-Agder fylke. (Det heter fortsatt Aust-Agder, fram til nyttår, da blir aust og vest slått sammen.)
Richie the Cat måtte tilbake dit, for å besykle de siste seks kommunene. (Jeg liker fortsatt mitt egenoppfunnede verb "å besykle". Forrige gang jeg besyklet fylket, kan du lese om her.)

Det begynte med en fjelltur, fra Haukeligrend (i Telemark) til Hovden, og så videre nedover vakre Setesdal, gjennom kommunene Bykle, Valle, Bygland, Evje og Hornnes. Dalføret strekker seg 15 mil i nord-syd retning, fra vintersportsstedet Hovden i nord, og ned til Evje i sør.
Fra Evje gikk turen vestover og nordover og ganske mye oppover, blant annet gjennom Iveland og Åmli kommuner, før den endte på det lille togknutepunktet Nelaug.
27 vakre sykkelmil en helg i september. Med overnatting på to veldig fine hoteller, Bykle Hotell og Dølen Hotel (ja, det er riktig at den ene skrives med to l'er, det andre med én).

Vel ombord i toget en søndags ettermiddag, retning Oslo. Tid for å skrive ferdig blogginnlegget, det er allerede godt påbegynt, kladden ligger der, det må bare legges til bilder, skrives en avslutning, finleses, endres litt her og der kanskje, for best mulig å formidle hele helgas "utskeielse". Nachspiel på sykkelsetet. Nok en gang.
Så skjer det som ikke skal skje, det som aldri skjer. Toget kjører inn og ut av tunneler hele tiden, gjennom øde skogstrekninger, mobildataen kommer og går, VY sitt eget internett ombord i toget kommer og går, tut-tut, plutselig er det ikke dekning på noe som helst.
Ett eneste feil tastetrykk på tastaturet ble skjebnesvangert. Alt var klart, jeg skulle bare legge til en overskrift. Og så klarer jeg å slette alt, hele innlegget, siden var plutselig bare helt blank. Jeg vet fortsatt ikke hvordan det egentlig skjedde, hvordan det kunne skje, for det har aldri skjedd før, ikke på syv år. Backspace funket ikke, lete etter post-ID i URL funket ikke, ingenting. Den lange fine kladden var erstattet av en ny; et blankt, sjokkerende, ikke-reversibelt, tomt, hurtiglagret intet.

Derfor får du i all hovedsak nøye deg med noen bilder denne gang.

Richie the Cat's sykkeltur 2019 har vært den mest intensive og omfattende utgaven så langt.
Det er på tide å si takk for i år.
Breaking news: Neste år kommer det ingen berettelser fra sykkelturer i Norge. Tenk det.
Jeg har syklet i 358 av landet 425 kommuner, herunder alle kommunene i Troms, Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder, Buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus; langt over 6000 kilometer.  Det er tid for en liten pause fra Norges landeveier.

Selvsagt skal de siste 67 kommunene jaktes på. Men akkurat i 2020 foreligger det andre planer.. Planer av helt andre, mer grandiose, dimensjoner.
Men akkurat dét får være en aldri så liten sykkelhemmelighet inntil videre.   

Dermed avslutter jeg i år som tidligere, med å takke. Dere som har lest og fulgt meg på tur, mine velgjørere og flotte og positive "sponsorer", min kjære, min sykkelmakker Erling, og alle dere andre som fortjener det:

Sjalabais!Startpunkt. Fuktig og kjølig og langt på dag - og stor stigning i vente.

Trolsk utsikt oppi bakkene ovenfor Haukeligrend.
Tveitevatn i Vinje kommune i Telemark skimtes i bakgrunnen.

Hørt om den svenske syklisten som ble stående og vente?
Det er ikke han på bildet...

Etter 3 bratte kilometer var toppen nådd, 920 m.o.h. Her skiltet for de som skal andre veien...  

Klar melding like utenfor Hovden Fjellstoge. Kanskje lurest å komme seg videre......

Ankomst herlige, hjemmekoselige Bykle Hotell...ganske kald og våt.

Glattskurt fjellside like før Valle sentrum. Den ultimate akebakken..,?

To fine Setesdalsjenter i Valle sentrum, men hvem som har laget dem,
er det vanskelig å finne informasjon om på nettet.

Austad kirke. Her ble selveste Haavard Hedde gravlagt i 1802. Du har vel hørt folkevisa?

Litt annen standard på buss-skurene i Setesdal, kan man si.

Flotte Dølen Hotel i Evje. Siste overnatting for i år!

Upåklagelig utsikt fra terrassen på Dølen Hotel. med elva Otra som renner stille forbi.
Et folketomt Evje sentrum en tidlig søndag morgen.
Munnharpe, felemusikk, kveding. stev. Og sølvsmedkunst. Setesdal i et nøtteskall.

Sluttpunkt. Her, på en benk på Nelaug stasjon på Sørlandsbanen,
endte Richie the Cat's sykkeltur 2019.
En lang sykkelsesong er over. På tide med en ordentlig hvil.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar