Etappe for etappe

Rogaland juni/juli 2019, her er alle etappene!

1.etappe er en kort liten tur, fra Haugesund lufthavn, som ligger i Karmøy kommune, innom Haugesund by, og med båt ut til Norges minste kommune, Utsira.


2.etappe
er på 110 km, gjennom kommunene Haugesund, Tysvær og Vindafjord, opp til grensa til Sauda kommune, og tilbake sørover igjen til Ropeid i Suldal kommune.


3.etappe går sørover, inn i Hjelmeland kommune, med en fergetur ut på øya Ombo i Finnøy kommune, der vi sykler ei lita mil. Ferga tilbake tar oss etter hvert inn i Strand kommune, der vi ender i tettstedet Tau, et av kommunens viktigste trafikknutepunkter. Etappen inneholder 102 kilometer sykling.


4.etappe er på 77 km, og tar oss fra Tau og videre sørover gjennom Forsand kommune, innom kommunegrensa til Gjesdal kommune, via Sandnes kommune og fram til Stavanger.


5.etappe blir en annerledes dag, der syklistene i stor grad må busses og befordres med båt for å nå sine mål. Vi skal innom kommunene Randaberg, Rennesøy, Bokn og Kvitsøy, før vi returnerer til Stavanger.


6.etappe går igjen sørover, via Sola kommune, Klepp kommune, Time kommune, en sving innom Bjerkreim kommune, og så inn i Hå kommune. Vi fortsetter til Egersund by, der vi stopper etter ca 90 km sykling.


7.etappe er turens siste. Vi gjør en sving inn i fylket, innom kommunene Lund og Sokndal,og returnerer til utgangspunktet i Egersund. Etappen er på ca 70 km.

Nordland juli 2019 - her er etappene:

1.etappe går fra Evenes til Lødingen og er på ca 71 km, og inkluderer kommunene Skånland, Harstad, Tjeldsund og Lødingen.


2.etappe er på ca 95 km, der dagen starter med ferge - først til Bognes, så til Skarberget i Tysfjord kommune. Første sykling er til kommunegrensa til Ballangen kommune. Deretter retur med ferge til Bognes, så sykling sørover langs E6 til Innhavet i Hamarøy kommune. Turen går også inn i den 8 km lange Steigentunnelen, der kommunegrensa til Steigen kommune befinner seg....


3.etappe fortsetter videre sørover, inn i Sørfold kommune og til kommunesenteret Straumen.En liten omvei må til her, gjennom Bonnådalen, da Kobbskarettunnelen på E6 ikke er tillatt for syklister. Etappens lengde: 105 km


4.etappe er kort og fin, kun 44 km, og går gjennom Fauske kommune, og langs Saltdalsfjorden i Saltdal kommune, til kommunesenteret Rognan.

5.etappe er den siste. En "fjelletappe" på 66 km, opp og inn i Bodø kommune, og videre opp til kommuneskiltet til Beiarn kommune. Deretter går turen samme vei tilbake, til Rognan. Sykkelturen i Nordland er over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar